Hovedseksjon

Digitale kurs for seniorer

Bilde av seniorer på kurs i digital kompetanse

Endelig kom Kuben i gang med sine kurs i digital kompetanse for seniorer! Oppstart av kursene har vært utsatt flere ganger pga koronapandemien, men nå i mars 2022 kom vi i gang. Vi snakket med 3 av de som har vært på kurs denne måneden og de er storfornøyde så langt. De synes det er nyttig, de lærer mye nytt, de lærer nye ord og begreper, og får høynet sin forståelse for hva det digitale dreier seg om. De synes også at de har det morsomt, og er svært fornøyde med at det er så få deltakere på kurset. På den måten får kursholder god tid til å hjelpe hver enkelt.

En av kursdeltakerne, Knut Guttormsen, er spesielt fornøyd med utsikten til bilverkstedet på Kuben. Kuben yrkesarena består jo av blant annet to skoler, der Kuben videregående er den desidert største. På Kuben vgs har de billinja vg2 kjøretøy, og den har seniorene utsikt til fra rommet der kurset holdes. En av de andre kursdeltakerne, Tone Fjordholm Fredriksen, ønsker å lære seg tekstbehandling i word ekstra godt, siden hun planlegger å skrive sine memoarer til glede for barnebarn, blant annet. Den tredje kursdeltakeren, Adelina Malou, må trene seg opp igjen etter sykdom, og fikk kurset anbefalt fra en terapeut, noe hun er veldig glad for.

Alle synes det er spennende å komme til Kuben og oppleve det ungdommelige miljøet. De har hørt om Kuben vgs tidligere, og synes det er interessant å komme hit for å få kurs for seniorer.

Alle kursdeltakerne vil absolutt anbefale sine jevnaldrende (to av de er rundt 80 år) å ta lignende kurs i digital kompetanse. Alle har behov for å kunne grunnleggende digital kompetanse, hvis ikke er man analfabet, legger Knut til.