Leke fritt med Ulvenveien 90

Kreativitet i 1DHA

Mandag 19.mars, fikk 1DHA på Kuben vgs besøk av designerne Cecilie Barstad (Gilles & Cecilie Studio) og Nina Ansten (Nina Ansten Studio). De kom sammen med Merete Nybak, eiendomsansvarlig for OBOS Ulven. Anledningen var en workshop med elevene i forbindelse med et boligprosjekt på Ulven. Workshoppen kom i gang etter initiativ fra Merete fra OBOS, ut ifra et ønske om å dra elevene med inn i prosjektet, få dem til å komme med idéer, og ta eierskap til det.

Cecilie og Merete presenterte det kreative og spennende prosjektet, der OBOS som gårdeier stiller fasaden til Ulvenveien 90 til disposisjon, i et samarbeid med Kuben og Gilles & Cecilies studio. Tomten har en 200 meter lang fasade som vender ut mot Kabelgata, og er en del av skoleveien til Kubens videregående elever og resten av Kubens brukere.

De som var til stede på workshopen

Fasaden på Ulvenveien 90 skal Cecilie dekorere på bakgrunn av inspirasjon fra Kubens elever på Design og håndverk. "Det er spennende å jobbe med de som bruker området, i den kreative og innledende fasen, og se hva elevene har av idéer" sier Cecilie Barstad. "Hva tenker elevene om dette bygget?"

Merete ønsker å la Cecilie og Nina leke fritt med Ulvenveien 90: "Det er en flott start på å gjøre noe med et ellers grått og trist område."

På klasserommet til 1DHA kryr det av sakser, tegnestifter, lim, plastelina, papp, blyanter, papir; og det er klart for visualisering av idéer. "Klar, ferdig, gå!" sier Cecilie, idet elevene kaster seg over pulten for å få kreativiteten ut på papiret.

Resultatet av workshoppen kan du se i deres klasserom i 6.etg., og forhåpentligvis på den fremtidige fasaden til Ulvenveien 90.

-----------------------

Besøkende:

Cecilie Maurud Barstad, Gilles & Cecilie Studio

Nina Ansten, Nina Ansten Studio

Merete Nybak, OBOS Ulven AS

 

Fotograf og tekstforfatter Silje Kleivdal

 

Bildet under viser veggen  som skal dekoreres i Ulvenveien 90.

                       

Ulvenveien 90