Nye stjerner kåret på Kuben

Raketten Karen, Brobyggeren Mathias sammen med juryen

Kubenprisen deles ut på slutten av hvert skoleår til elever ved skolen som har utmerket seg gjennom skoleåret. 

- Kubenprisen går til elever som er veivisere og forbilder, og den setter fokus på det vi holder på med, sier rektor Kjell Ove Hauge.

 

De fire prisvinnerne for 2017 med juryens begrunnelse

Hovedprisen – Fagprisen: Tigist Berhanemeskel, Vg4 Helse yrkes- og studiekompetanse (HYSK).
Tigist har vist en eksepsjonell målrettethet i sin skolefaglige og yrkesfaglige utdanning. Hun har deltatt i Kubens første kull for dobbeltkompetanseløpet innen helsefag og fullfører med utmerkede resultater. Hun er inkluderende og samarbeider faglig godt med alle. "Tigi" var med å starte og utvikle 1Hjelp UB og har vært Kubens representant utad ved flere anledninger på messer og konferanser, og har fremstått som en eksemplarisk ambassadør og formidler.

Årets Brobygger: Mathias Meyer, Vg3 teknologilinja (3STT).
Mathiashar ledet Kubens elevråd i 2,5 år. Elevrådet fikk under hans ledelse prisen som årets nykommer i 2015 og andreplass for årets prosjekt 2016. Han innførte begrepet "Kuben er kvalitet" i sitt gjesteinnlegg på rektors blogg. Mathias tok initiativ til elevklubbene Amnesty Kuben, Kuben natur og ungdom og Kuben koder. Han har løftet frem elevstemmen på skolen som elevrepresentant i Kubens driftsstyre.

Kubens entreprenør: Rene Ullrich, Vg3 automasjon (3AUA).
Rene har vært primus motor for, og daglig leder av UB-en Kuben Mek & Automasjon. Det er en av Kubens mest suksessfulle og imponerende elevbedrifter, som siden er opprettet som enkeltmannsforetak for å kunne fortsette entrepenørskapsreisen. Rene organiserte innkjøpet av Arduino-sett til avdelingen og har bidratt aktivt til elevklubben Kuben koder. Bedriften hans har levert innovative løsninger til store bedrifter som Moonwalk og Brødboksen.

Kubens rakett: Karen Bruun Rønholt, Vg3 påbygg (3PBA).
Karen valgte Vg3 påbygning til generell studiekompetanse etter to år på DH. Det er et valg som statistisk er krevende, men hun har knekt "skolekoden" ved å være pliktoppfyllende, målrettet og strukturert. Som eneste elev i klassen valgte hun faget informasjonsteknologi, og har siden markert seg både faglig og sosialt. Karen har gått fra nybegynner til å bli svært habil på både databaser og PHP. Sterk egendisiplin og målrettethet er beskrivende for hennes prestasjon. 

I tillegg til diplom, blomster, heder og ære, er hovedprisen et studiestipend på kr 5 000, og de tre resterende mottar stipend på kr 1 500.

Juryen bestod av rektor Kjell Ove Hauge og direktør for Kuben yrkesarena Remi Pettersen. 

Vi gratulerer årets vinnere!

Les mer om Kubenprisen her.